Malaga Väderguide: 14-dagarsprognos, Vattentemperatur och Medeltemperatur

Välkommen till vår omfattande Malaga väderguide där vi kommer att ge dig all information du behöver för att planera din resa till denna soliga destination. Oavsett om du vill veta hur vädret kommer att vara för de kommande 14 dagarna, vilken vattentemperatur du kan förvänta dig eller den genomsnittliga temperaturen för olika månader, så har vi dig täckt. Läs vidare för att få viktig information om Malagas väder och klimat.

14-dagarsprognos för Malaga

Om du planerar en resa till Malaga och vill veta vad vädret kommer att vara under din vistelse, är en 14-dagarsprognos din bästa vän. Här är en översikt över den förväntade vädret för de kommande två veckorna:

Datum Väder Temperatur
1 juni Soligt 25°C
2 juni Delvis molnigt 24°C
3 juni Regn 22°C
4 juni Soligt 26°C

Observera att väderförhållandena kan ändras, så det bästa är att kolla prognosen regelbundet närmare din resa för att få den mest exakta informationen.

Vattentemperatur i Malaga

För de som planerar att njuta av stränderna i Malaga är vattentemperaturen en viktig faktor. Här är den genomsnittliga vattentemperaturen under året:

 • Januari: 16°C
 • Februari: 15°C
 • Mars: 16°C
 • April: 17°C
 • Maj: 18°C
 • Juni: 21°C
 • Juli: 23°C
 • Augusti: 24°C
 • September: 23°C
 • Oktober: 20°C
 • November: 18°C
 • December: 16°C

Det är bra att hålla koll på vattentemperaturen om du planerar att bada eller delta i vattensporter under din vistelse i Malaga.

Medeltemperatur i Malaga

För att få en uppfattning om klimatet i Malaga under året, låt oss titta på den genomsnittliga månatliga temperaturen:

Månad Medeltemperatur (°C)
Januari 17
Februari 18
Mars 19
April 20
Maj 22
Juni 25
Juli 28
Augusti 29
September 27
Oktober 24
November 20
December 18

Malaga har ett typiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Det är en destination som kan besökas året runt, men sommarmånaderna är mest populära för strandälskare.

Vi hoppas att denna väderguide hjälper dig att planera din resa till Malaga på bästa möjliga sätt. Kom ihåg att alltid kolla de senaste väderprognoserna innan du beger dig iväg.

Ofte stillede spørgsmål

Vad är temperaturen i Malaga under juni?

Medeltemperaturen i Malaga under juni ligger vanligtvis på 24-26 grader Celsius. Personer som besöker Malaga i juni kan förvänta sig varma och soliga dagar med härliga badtemperaturer.

Vilket är det bästa vädret i Malaga under oktober?

I oktober är vädret i Malaga oftast fortfarande varmt och behagligt med medeltemperaturer på 20-25 grader Celsius. Besökare kan njuta av soliga dagar och milda nätter utan den intensiva sommarhettan.

Hur är vattentemperaturen i Malaga?

Vattentemperaturen i Malaga varierar beroende på säsong. Under sommarmånaderna, som juni till september, kan vattentemperaturen vara runt 22-25 grader Celsius. På vintern sjunker temperaturen till omkring 15-16 grader Celsius. Det är viktigt att ta hänsyn till vattentemperaturen om man planerar att bada eller utforska stränderna i Malaga.

Vilket klimat har Malaga?

Malaga har ett subtropiskt – medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Detta gör att staden är ett populärt resmål året runt då vädret är generellt behagligt.

Hur är vädret i Malaga i januari?

I januari kan Malaga vara svalare med medeltemperaturer på 15-17 grader Celsius. Det är fortfarande relativt mildt jämfört med många andra europeiska destinationer under vintern.

Vad är den genomsnittliga temperaturen i Malaga?

Den genomsnittliga temperaturen i Malaga varierar året runt. På sommaren ligger medeltemperaturen vanligtvis på 25-30 grader Celsius, medan vintertemperaturen ligger runt 15-20 grader Celsius. Det är ett behagligt klimat som lockar både strandälskare och kulturutforskare.

Hur är vädret i Malaga i december?

I december är Malaga svalare med medeltemperaturer på 13-16 grader Celsius. Det är en bra tid att utforska staden utan att behöva ta itu med sommarhettan och turistmängderna.

Hur länge är det varmt i Malaga?

Malaga har ett varmt klimat som sträcker sig från början av våren till slutet av hösten. Vanligtvis är det varmt från maj till oktober. Detta ger dig gott om tid att njuta av sol och bad innan vintern kommer.

Vad är väderprognosen för Malaga de kommande 14 dagarna?

Väderprognosen kan förändras, men du kan kontrollera den dagliga prognosen för Malaga under de kommande 14 dagarna genom att använda en betrodd väderwebbplats eller mobilapplikation. Det är alltid bra att ha uppdaterad information om väderförhållandena innan du åker på resa.

Hur påverkas turismen av vädret i Malaga?

Vädret spelar en viktig roll för turismen i Malaga. Staden är populär för sitt behagliga klimat och soliga dagar, vilket lockar både strandgäster och kulturintresserade. Det är vanligt att se en ökning av turismen under sommarmånaderna när vädret är som bäst.

Artiklen Malaga Väderguide: 14-dagarsprognos, Vattentemperatur och Medeltemperatur har i gennemsnit fået 4.4 stjerner baseret på 37 anmeldelser